top of page

Reglement Exposeren in Ontmoetingscentrum Creatief Rooi. 

 1. Van exposanten wordt verwacht dat ze ingeschreven staan als “Vriend van Creatief Rooi”.
  Ben je jonger dan 18 jaar, dan mag je je opgeven onder de inschrijving van je ouders of grootouders en hoef je dus zelf geen “Vriend van Creatief Rooi” te worden om te mogen exposeren. Je betaalt wel voor het gebruik van de expositieruimte.
   

 2. De exposant dient in de Gemeente Meierij of omgeving te wonen of een duidelijke connectie hebben met Sint-Oedenrode.
  Dit is ter beoordeling aan de Coördinator Exposities Gerrie Lauwen.
   

 3. De exposant moet zijn activiteit hobbymatig uitvoeren. Werk je beroepsmatig dan verwijzen wij je graag door naar de Stichting RKK die exposities organiseert in Cultureel Centrum Mariëndael.
   

 4. Het is mogelijk om als individu of als groep te exposeren. Exposeer je als groep, dan moet een van de groepsleden ingeschreven zijn als “Vriend van Creatief Rooi”. Als een exposant een workshop heeft gehouden in ons Centrum dan mogen de werken van de deelnemers hier eenmalig geëxposeerd worden, mits er plaats is. De bestaande tarieven voor exposeren gelden ook hier. Ook dit is ter beoordeling aan de Coördinator Exposities.
   

 5. Word je uitgenodigd om te exposeren, dan krijg je een eigen ruimte toebedeeld in het Centrum voor het exposeren van je creatieve werken. Het is mogelijk om een portfoliomap bij het Ontmoetingscentrum neer te leggen, zodat de bezoekers kunnen zien wie je bent en je creatieve uitingen kunnen bekijken. Je kunt deze aanvullen met een prijslijst van de werken die je voor verkoop wilt aanbieden.  In deze map kun je ook iets vertellen over jezelf, over je creatieve werken en eventueel een prijslijst van de werken die je voor verkoop wilt aanbieden. Je kunt hier ook je naamkaartjes neerleggen.
   

 6. De duur van de expositie is 4 weken. Daarna wordt de tentoonstelling gewisseld. De exposant moet zelf voor verwijdering van zijn werken zorgdragen onder toezicht van de Coördinator Exposities, op een door de coördinator vastgestelde tijd.
   

 7. Gedurende deze 4 weken, zullen er gelijktijdig exposities van andere creatieve vormen plaatsvinden.
  De Coördinator Exposities bepaalt welke exposanten tegelijkertijd gaan exposeren.
   

 8. Het Ontmoetingscentrum wordt opgedeeld in verschillende ruimtes, waarbinnen geëxposeerd kan worden.
  De exposant kan aangeven welk deel geschikt is voor zijn/haar creatieve werken. De eindbeslissing ligt bij de Coördinator Exposities.
   

 9. Voor het gebruik van een expositie-gedeelte betaalt de exposant een bedrag variërend van € 20,- tot € 50,
  (afhankelijk van de grootte van het gebruikte deel).  
  Hierin zijn begrepen de kosten van energie, inrichting, verlichting en schoonmaak.
  De expositieruimte heeft vaste opstellingen die niet gewijzigd kunnen worden. De exposant dient dus gebruik te maken van de bestaande expositietafels, wandkasten, ophangrails voor schilderijen en verlichting. Het Centrum beschikt over consoles voor beelden, Echter het is toegestaan om eigen consoles te gebruiken. Op deze wijze ontstaat een mooie, overzichtelijke totaal expositie, die aantrekkelijk is voor de bezoekers.
   

 10. De expositie wordt vormgegeven door de Coördinator Exposities in overleg met de exposant.
   

 11. De exposant mag zijn creatieve werken te koop aanbieden. De verkoop vindt echter plaats direct tussen verkoper en koper. Het Ontmoetingscentrum bemiddelt dus niet in de verkoop. De gegevens van de exposant staan in hun portfoliomap.
   

 12. Bij eventuele verkoop van een creatief werk hoeft geen commissie afgedragen te worden aan het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi.  Hiervoor in de plaats betaalt u een klein bedrag voor de kosten van het centrum (zie punt 9).
   

 13. We vinden het prettig als de exposant af en toe tijdens onze openingstijden in het Centrum aanwezig is om bezoekers te woord te staan. Dus je bent welkom.
   

 14. Ontmoetingscentrum Creatief Rooi is niet aansprakelijk voor schade die wordt toegebracht aan de geëxposeerde werken. De exposant kan hiervoor zelf een verzekering afsluiten bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij.
  Uiteraard zal de dienstdoende gastvrouw/gastheer van het Ontmoetingscentrum toezichthouden op het niet aanraken of beschadigen van de creatieve werken door de bezoekers. 
   

 15. Is er twijfel of de aanvrager voldoet aan de voorwaarden voor exposeren, dan is het aan de Coördinator Exposities om een beslissing hierover te nemen. 
   

 16. De opbouw van de nieuwe exposities in het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi vindt plaats op de 1e maandag van de maand en wordt uitgevoerd door de Coördinator Exposities in samenwerking met de exposant. 
   

 17. De exposant wordt verzocht om 14 dagen voor de start van zijn/haar expositie via e-mailadres marianne@creatiefrooi.org. het volgende door te geven:
  • Een korte beschrijving van de exposant
  • Een korte beschrijving (maximaal 120 woorden) van de geëxposeerde werken of je wijze van werken. 
  • Een scherpe portretfoto van de exposant (op ware grootte en met voldoende pixels)
  • Enkele scherpe foto’s van de werken die je exposeert.
  Deze gegevens worden gebruikt voor plaatsing op onze website  www.creatiefrooi.org,  in de Nieuwsbrief en op de Agenda van deMooiRooiKrant. 
  Het is aan de Coördinator Communicatie Marianne Bekkers, om de teksten eventueel aan te passen. 
   

 18. Op maandag/dinsdag en woensdag kan het Ontmoetingscentrum door de exposanten worden gebruikt voor creatieve workshops of demonstraties. Je kunt een dagdeel reserveren voor de prijs van 25 euro per dagdeel bij de werkgroep Groepsactiviteiten via marianne@creatiefrooi.org of rechtstreeks op de website www.creatiefrooi.org onder groepsactiviteiten. Dit bedrag is inclusief energiekosten, verlichting en schoonmaakkosten en exclusief het bedrag van 5 euro (voor maximaal 10 personen) voor koffie/thee. 

bottom of page