top of page

Over Creatief Rooi

Doelstelling

De algemene doelstelling van het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi is mensen verbinden. 

Dit willen wij doen op de volgende wijze.

  1. Een laagdrempelige ontmoetingsplaats creëren voor alle Rooise mensen. 
    Wij richten ons met name op mensen die zich eenzaam voelen of gewoon behoefte hebben aan een gezellig, kortstondig contact. 

  2. Een podium bieden aan alle creatieve mensen uit Sint-Oedenrode die hun creatieve werken een keer willen tonen aan de Rooise bevolking.

  3. Meewerken aan het creëren van een aantrekkelijk winkelcentrum in Sint-Oedenrode door in een leegstaand winkelpand een Ontmoetingscentrum te realiseren dat mensen trekt naar het Centrum.

Verbinding2.png
Ontmoeting

De belangrijkste doelstelling van Ontmoetingscentrum Creatief Rooi is: mensen verbinden. Vooral in deze tijd willen wij openstaan voor alle Rooise mensen die behoefte hebben aan contact. Door een laagdrempelig Ontmoetingscentrum te creëren hopen wij de eenzaamheid onder alleenstaanden, ouderen en alle mensen die sterk behoefte hebben aan contact, een plaats te bieden waar ze welkom zijn, waar vriendelijke gastvrouwen een praatje maken of een kopje koffie aanbieden of waar men gewoon even kan genieten van de prachtige werken, vervaardigd door Rooise creatieve mensen. 

Wij beseffen dat het moeilijk is om zomaar een gebouw binnen te stappen om een praatje te maken. We geven niet graag toe dat we ons eenzaam voelen. Daarom hebben wij ons Ontmoetingscentrum niet alleen voorzien van een grote, uitnodigende ontmoetingstafel, maar hebben wij alle creatieve mensen uit Sint-Oedenrode uitgenodigd om hun werken in het Ontmoetingscentrum te exposeren van donderdag t/m zondag. De drempel om binnen te gaan is aanzienlijk lager wanneer je geheel vrijblijvend kunt kijken naar deze mooie exposities die iedere maand wisselen. Je komt vanzelf in gesprek met de exposant die vaak aanwezig is of met een van onze vrijwilligers.

De tweede doelstelling is een podium te geven aan alle Rooise creatieve mensen die hobbymatig mooie werken maken zoals schilderijen, boetseerwerk, beeldhouwwerken en andere creatieve vormen.  

Vaak belanden deze werken wegens plaatsgebrek thuis op zolder.

Wat is leuker dan je werken eens te laten zien aan de Rooise mensen en eens te praten over je hobby met gelijkgestemden of liefhebbers van de kunst.  Opnieuw dus een vorm van mensen verbinden en mensen ontmoeten. 

En wil men graag ons Ontmoetingscentrum gebruiken voor het organiseren van een creatieve ochtend of middag voor mensen die dat leuk vinden, of een gespreksgroep vormen over interessante onderwerpen of als groep samen je creatieve werken bespreken, dan kan dat ook op maandag t/m woensdag. Alles is mogelijk als het hoofddoel maar is ontmoeten en verbinden.

Ons Ontmoetingscentrum is centraal gelegen in het winkelcentrum van Sint-Oedenrode. Even binnenwippen is dus heel gemakkelijk. Tegelijkertijd zorgen wij voor een opwaardering van het winkelcentrum omdat ons Ontmoetingscentrum Creatief Rooi een mooie uitstraling heeft en veel mensen aantrekt.

Wij werken alleen met vrijwilligers, die allemaal hart hebben voor onze doelstelling ‘mensen verbinden’ en die het belangrijk vinden om mensen die daar behoefte aan hebben, een plaats te bieden waar ze zich thuis voelen en nieuwe contacten kunnen maken.

Stichtingbestuur

Het Bestuur van de Stichting Ontmoetingscentrum Creatief Rooi bestaat uit 4 bestuursleden.

Marianne_3.png

Marianne Bekkers - Grothauzen

Voorzitter

Mieke_Small.png

Mieke van Nostrum

Secretaris/penningmeester

Gerrie.png

Gerrie Lauwen - van Meijel

Bestuurslid

Mieke Huiskens.png

Mieke Huiskens - Martens

Bestuurslid

Exposities

In Sint-Oedenrode zijn veel creatieve mensen, die als hobby de mooiste schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s, boetseerwerken, naaldwerken en andere creatieve pronkstukken maken. Vaak belanden die werken na een tijdje wegens plaatsgebrek op de zolder. Jammer, want je zou toch veel mensen een plezier doen om een blik te kunnen werpen op al deze huisvlijt.

Ontmoetingscentrum Creatief Rooi is een ontmoetingsplaats waar je die mooie creaties aan anderen kunt tonen en waar je met gelijkgestemden kunt praten over je hobby. Je kunt laten zien hoe een creatie tot stand komt en vind je het leuk om eens een demonstratie of een workshop te geven dan is dat mogelijk.

Wil je graag je creaties verkopen? Er wordt dan verwacht dat je zelf op bepaalde dagen aanwezig bent in het centrum, zodat je persoonlijk de verkoop kunt afhandelen rechtstreeks met de koper. Wij bemiddelen niet in de verkoop maar zorgen wel dat er informatie over de werken en contactinformatie over de exposant in ons centrum aanwezig is. 

Wil je exposeren in ons centrum, dan zijn daar wel wat voorwaarden aan verbonden, zoals bijvoorbeeld inwoner zijn van Sint-Oedenrode, hobbymatig bezig zijn en ingeschreven zijn als Vriend van Creatief Rooi.

De voorwaarden om te mogen exposeren zijn nauwkeurig vastgelegd in het Reglement Exposeren. Beantwoord je aan die voorwaarden dan ben je van harte welkom om tegen een kleine vergoeding een gedeelte van ons Ontmoetingscentrum gedurende 4 weken te gebruiken voor het tonen van je werken. De hoogte van de onkostenvergoeding is afhankelijk van de ruimte die je inneemt voor je expositie.  Dit doe je in overleg met onze Coördinator Exposities Gerrie Lauwen, geassisteerd door Ans van Bakel. De prijzen liggen tussen 25 en 35 euro. 

De coördinator maakt een keuze uit de aanmeldingen, wie mag exposeren die maand. Je werken moeten passen binnen de totale expositie, waarin verschillende kunstuitingen worden gecombineerd. Je krijgt tijdig een uitnodiging om te exposeren, zodat je je goed kunt voorbereiden.

Klik op onderstaande button om naar het

Reglement Exposeren te gaan:

Block_Left.png
Block_Right.png
Groepsactiviteiten

In het Ontmoetingscentrum kun je in kleine groepjes deelnemen aan creatieve workshops of gespreksgroepen over interessante onderwerpen, zoals bijvoorbeeld poëzie, verhalen schrijven en bezinning over levensvragen.

Hiervoor werken wij o.a. samen met Zorg Coöperatie Rooi.

 

Je kunt een dagdeel reserveren op maandag, dinsdag en woensdag in de ochtend, de middag of de avond.

Op donderdag en vrijdag alleen in de avond.

Wanneer je bent ingeschreven als Vriend van Creatief Rooi krijg je maandelijks onze Nieuwsbrief toegestuurd met alle informatie over onze activiteiten.

De coördinator van Groepsactiviteiten is Lin de la Parra.

Zij wordt geassisteerd door Marianne Bekkers  en door de contactpersoon tussen ZCR en OCR: Margreet Geevers.

De kosten voor het gebruik van een dagdeel zijn:

€ 25,-- per dagdeel.

Vriend van Creatief Rooi

Om kostendekkend te kunnen werken is de Stichting afhankelijk van subsidies en/of fondsen en sponsoring. 

 

Daarnaast hopen wij dat veel creatieve mensen, liefhebbers van de kunst en mensen die ons initiatief een warm hart toedragen, een bijdrage willen leveren van € 25,- per jaar (slechts €2,- per maand) door zich aan te melden als Vriend van Creatief Rooi.

 

Naast een bijzondere waardering voor hun steun aan dit project, krijgen de deelnemers aan “Vriend van Creatief Rooi”:

  • Iedere maand een digitale Nieuwsbrief met informatie   over de exposanten van die maand en de groepsactiviteiten die in het Centrum plaatsvinden.

  • De mogelijkheid om tegen een kleine onkostenvergoeding te exposeren in het Centrum.

  • De mogelijkheid om tegen een kleine onkostenvergoeding een dagdeel te gebruiken voor groepsactiviteiten.

 

Je kunt je aanmelden als “Vriend van Creatief Rooi” door het aanmeldingsformulier in te vullen.

Block_Left.png
Block_Right.png
Openingstijden

Openingstijden exposities en vrije inloopdagen:

Openingstijden voor groepsactiviteiten:

* Zondagmiddag alleen tijdens koopzondagen geopend.

* De eerste maandag van de maand zijn de ochtend en de middag gereserveerd

voor de wisseling van de exposities.

Maandag t/m vrijdag zijn ook de avonden van 19.00 – 22.00 uur geopend voor Groepsactiviteiten

Samenwerking

Samenwerking met andere culturele en welzijnsorganisaties staat hoog in ons vaandel. 

Samen kunnen we Sint-Oedenrode een stukje mooier, gezelliger en zorgzamer maken.

Doelstelling
Exposities
Ontmoeting
Groepsactiviteiten
bottom of page