Maximamaand: van 6 mei t/m 30 mei 2021

De eerstvolgende Expositie is van 3 juni 2021 t/m 27 juni 2021.

Exposities

Block_Left.png
Block_Right.png

"Ik woon 44 jaar in Sint-Oedenrode. 2 Jarige cursus Creatieve Handvaardigheid Ehv. Enkele jaren Pieter Brueghel Veghel beeldhouwen. Cursus beeldhouwen Schijndel bij Willem van der Wal beeldend kunstenaar. 2e Jaar Vresselse beeldhouwers Sint-Oedenrode. In 2019 meegedaan expositie Cursus Keramiek bij Hanneke Vervoort.

Ik heb gewerkt met libosteen,Belgisch hardsteen, marmer, albast en speksteen Keramiek met klei."

Wil Janse Marmer.png
Wil Janse
Schwarz.png
Alexander Schwarz

"Door het schrijven ben ik aan het fotograferen geraakt. De kamera is voor mij ook een manier om iets nieuws te leren kennen, te ontdekken. Zoals met de foto's die ik voor deze tentoonstelling heb gekozen over het eiland in het hoge Noorden, met zijn bizarre natuur, bijzondere dieren, eigengereide mensen en niet te vergeten het "huldufolk", het verborgen volk, van de elven en trollen en nog veel meer natuurwezens: IJsland."

Ine Beerens

"Onze kleindochter werd 9 jaar geleden mijn muze. Tekende en schilderde haar in potlood, pastel en olieverf. Verschillende onderwerpen vind ik interessant om vast te leggen op papier, doek of paneel.

Maar vooral portretten. Iedere keer weer een uitdaging om het karakter vast te leggen, de gelijkenis treffend te schilderen.

Niet zomaar ‘n portret , maar een mooi schilderij."

Kind portret.png
Hanny Dijkers.jpg
Hanny Dijkers

"Bij Pieter Breugel ben ik begonnen daarna heb ik me aangesloten bij het Artsenaal. Iedere dinsdag komen we met zessen bij elkaar in ons atelier.

Meestal werk ik met steen (albast, serpentijn, mergel) dit wissel ik af met boetseren vooral portretten maken vind ik leuk. De geboetseerde stukken laat ik vaak gieten in hars of bakken bij Phoenix."

Bechena Kusters - Timmermans

"Inmiddels (62 jaar) kan ik met een gerust hart spreken dat ik al mijn leven lang in de weer ben geweest met textiel en alle aanverwante materialen. Als handwerk juf in het bijzonder. Handvaardigheid en materialenkennis hadden en hebben nog steeds hoge prioriteit, maar kunstzinnigheid de allerhoogste, waardoor het ambacht een extra dimensie krijgt. Als kind heb ik meegekregen dat weggooien zonde is.

Veel voldoening krijg ik van het werken met juist die materialen die voor anderen overbodig geworden zijn of zelfs ondankbaar weggegooid zouden worden.

Alleen al door de verscheidenheid kan er nooit een identiek eindstuk uit handen komen. Ook de verwerkingen zijn nooit hetzelfde. Zodoende is elk stuk uniek."

Bechena_1.jpg
Wadden.png
Wil Agema-Kersten

"Schilderen doe ik al heel lang, via Pieter Breughel, De Muzerije, ben ik op de Academie voor Beeldende Kunst op Arendonk beland. Deze heb ik na de 5 jarige opleiding afgesloten met de specialisatie.

Met lof en onderscheiding.

 

Ik werk met verschillende materialen, momenteel ben ik veel bezig met de zg. Wabi Sabi methode. Een manier van schilderen gebaseerd op een Japanse Filosofie. Het komt er in het kort op neer de schoonheid van de inperfectie te zoeken."