Exposanten in de maand januari 2022

Exposities

Block_Left.png
Block_Right.png

Werken op kantoor levert geen fysieke creaties op, daarom wilde ik in mijn vrije tijd tastbare objecten creëren. Van alles heb ik gedaan tot ik het beeldhouwen ontdekte. Bij beeldhouwer Josiah Onemu, afkomstig uit Nigeria, heb ik jaren les gevolgd. Alle vormen van beeldhouwen: boetseren, brons gieten en steenhouwen, heb ik mogen ontdekken. 

 

Nadat ik zo’n 2 jaar geleden vanuit de randstad terugverhuisde naar mijn geboortedorp Rooi, ben ik weer actief met steenhouwen gestart. Intussen werk ik met een clubje van 8 dames in een werkruimte bij het Damiaancentrum. 

 

Het is mooi om de verschillende aspecten van beeldhouwen die ik heb mogen ervaren, te kunnen laten zien via mijn werken. Ik hoop anderen te enthousiasmeren en inspireren om ook zoiets te gaan doen.

Mieke van Nostrum • beeldhouwen
Website afbeelding 15JPG.jpg
Website afbeelding 2.JPG
Ria van Aarle
• driedemensionaal schilderen

Met veel plezier heb ik de hobby “driedimensionale schilderijen maken” beoefend. Ik raakte besmet met dit virus bij mijn zus in Canada. Terug in Nederland ging ik er mee door. 3D, ofwel “Papertole” is eigenlijk schilderen, tekenen, passen en meten, met de handen werken en veel knippen en snijden, maar vooral kijken.

 

Het inzicht 3D moet je gegeven zijn. Het is kijken met je ogen dicht. Dan zie je hoe het gaat worden. Ik zie het hele project voor me.

Er zijn zes en soms wel 7 platen nodig. Ieder blad wordt bol gezet, ieder veertje ingeknipt tot het een veertje lijkt.  Je moet goed kijken waar je begint en wat er eerst moet gebeuren. Langzaam je werk opbouwen en netjes en secuur werken levert het beste resultaat op. Mijn man maakte het kunstwerk altijd af met een mooie lijst. 

Ik hoop anderen te enthousiasmeren en inspireren om ook zoiets te gaan doen.

Janne en Bechena Kusters
• vilten lichtobjecten

Wij, moeder en docht­er, maken onder andere samen vilt­en lichtobjecten.​

 

Zo is moeder Bech­ena als gediplomeerd handwerk juf erg vaa­rdig in meerdere tech­nieken. Dochter Janne is afgestudee­rd aan de Design Aca­demy Eindhoven en ontwerpt de objecten. Tijdens het proces vullen ze elkaar steeds aan. Zo komen elkaars kwali­teiten samen.

 

De lampen zijn vanuit de geschoren ruwe wol verwerkt tot de gevilte vormen. Daarbij moet je denken aan: weken, wassen, kaarden, spinnen en eventueel verven met natuurlijke materialen uit de directe omgeving.

Naast meerdere aangebrachte borduursteken en stiksels worden ook materialen uit de natuur gebruikt zoals grassen, droogbloemen en gesponnen wol.​


Geïnteresseerd?

Wij maken ook objecten op maat www.jannekusters.nl

Website afbeelding 6JPG.jpg
Website afbeelding 8JPG.jpg

Ik heb al vanaf mijn 14de interesse voor fotografie. Ik kreeg een fotocamera, een boxje, als prijs tijdens een verloting. Rolletje gekocht en maar foto's maken. Al snel kom je erachter dat zo maar wat foto's maken niet is geworden wat je voor ogen stond. Dus boeken gaan lezen en je proberen te ontwikkelen. Door de jaren heen is dat min of meer gelukt.

Na mijn pensionering kwam er meer ruimte voor mijn hobby en ben ik een cursus fotografie gaan volgen op het toenmalige Pieter Breughel te Veghel.

Daarna heb ik mij aangesloten bij fotoclub Rooi. Daar krijg je veel feedback op je gemaakte foto's en tips voor eventuele verbeteringen. Ook is het leuk om samen met anderen diverse foto's te bekijken en te vergelijken, maar ook om te  kijken of het lukt een eigen stijl te ontwikkelen.

Jaap Agema • fotografie
Wil Agema - Kersten • schilderen

Schilderen is mijn grote passie. Ik ben altijd in de weer geweest met tekenen en schilderen.

Mijn opleiding als schilder ben ik begonnen op atelier Pieter Breughel en na veel omzwervingen ben ik naar België gegaan, naar de Academie voor Schone Kunsten In Arendonk, optie schilderen.Daarna de Specialisatie graad optie Schilderkunst. Deze heb ik afgesloten met lof en onderscheiding.

Schilderen is voor mij het weergeven wat er voor mij leeft; het zien van een mooi landschap, het beluisteren van muziek. Maar ook kan ik geboeid raken door kleuren en daarmee aan de gang gaan.Ik werk niet planmatig, ik laat het proces gebeuren.

Iedere keer opnieuw is er de verwondering wat er onder je handen vandaan komt.

Website afbeelding 10JPG.jpg
sieraad 1.jpg
Ans Aerts - Hellings • edelsmeden

Mijn grootste hobby is edelsmeden. Mijn passie is altijd sieraden geweest en nu maak ik sieraden van oude sieraden zoals hangers, kettinkjes, ringen enz.

 

Dit doe ik voor het goede doel KIKA. Mijn sieraden met grillige vormen zijn gegoten op allerlei materialen.

Ik heb ze de naam HOOP gegeven. Mijn motto is: Geef de hoop nooit op.

Daarnaast maak ik ook nog klavertjes vier;

Blaadje voor hoop, blaadje voor liefde, blaadje voor geluk, blaadje voor geloof                                                                         

Deze zijn ook weer van oude sieraden gemaakt, maar dan met een mal.

De hele opbrengsten van deze sieraden gaat naar kika. 

Gerrie Vervoort en
Lina Lunenburg
• haken

Gerrie Vervoort en Lina Lunenburg haken voor KiKa. 

 

Gerrie startte haar project in 2005. Nadat ze zelf van kanker was genezen wilde ze iets terug doen.

 

Handwerken was al jaren haar passie voornamelijk haken. Haar gehaakte spulletjes verkoopt ze nu voor het goede doel: KiKa.

 

Ze wordt hierbij geholpen door haar zussen en haar vriendin Lina.

Website afbeelding 11JPG.jpg