Exposities

Block_Left.png
Block_Right.png

Exposanten donderdag 6 oktober t/m zaterdag 29 oktober 2022

Keramiek met een hart:

Mijn werk bestaat uit handgevormde unica, vaak met een stukje humor.

De beelden en schalen hebben de meest uiteenlopende, vaak buitenissige vormen. Ze kenmerken zich door een grote speelsheid. Dit uit zich bijvoorbeeld in de vaak grillige oppervlaktes met veel details. Inspiratie haal ik uit de natuur en mijn reizen, door te kijken naar vormen, structuren en kleuren.

Functionaliteit is voor mij van ondergeschikt belang. Van de vele technieken gebruik ik vaak de ringopbouw-techniek. Vanuit een basisidee kan ik daarmee op variaties ingaan en verder inspelen op wat zich aandient tijdens het proces.

 

Voor de afwerking van mijn beelden gebruik ik meestal sulfaten en kleurpigmenten. Tenslotte voeg ik vaak andere materialen toe zoals hout, touw, metaal en kralen.

Anja Ulijn • keramiek
18.jpg
21.jpg
Ruud Hulsebos • fotografie

Mijn fotograferen begon in de tijd dat de fotocamera nog een rolletje had en een automaat in je camera onbetaalbaar was.

In de tijd van kinderen krijgen en carrière maken kreeg de camera de tijd om stof te verzamelen.

Gelukkig viel een nieuwe levensfase samen met de komst van goede en betaalbare digitale camera’s en kreeg ik zelfs de kans om de Fotovakschool succesvol af te ronden.

Ik zoek naar herkenbare maar verrassende beelden van alledaagse onderwerpen in de natuur in onze directe omgeving waarbij ik graag mijn technische creativiteit inzet.

 

Daarbij zoek ik graag de grenzen van de techniek: Macrofotografie, Tilt-Shift en complexe flitstechniek in een studio, maar ook buiten in het veld.

Greetje Smits schilderen

Ik ben Greetje Smits-Goossens, 63 jaar en geboren en getogen in Schijndel.

 

Ik heb altijd wel getekend en geschilderd. Door de jaren heen les gehad van Marie-Jose Leenders, Peter Verbeek en Maria Kemps.

 

Mijn voorkeur gaat uit naar portretten en landschappen.

Ik werk graag met kleur en werk niet realistisch.

 

Al met al ik vind het gewoon leuk om te doen en het is ontspannend voor mij.

24.png
27.jpg
Jeanne Wijnakker • beeldhouwen

Vanaf mijn jonge jaren tekende ik veel en was ik bezig met verschillende technieken en materialen. 

In 1994 ben ik begonnen met beeldhouwen. Ik volgde lessen bij Trudy Broos en daarna bij Charles Vergouwen. In klei, steen, was en gips, leerde ik te denken in drie dimensies, het idee in je hoofd omzetten naar een ruimtelijk object. Bovendien werkte ik steeds meer van figuratief naar abstract. Meer dan het uitbeeldt, geeft een beeld mijn gevoel of gedachte weer. Ik werk graag met serpentijn; het is een compacte steensoort met meestal een fijne structuur en een afwisseling van kleuren.

Naast het beeldhouwen vind ik het fijn om vrij bezig te zijn; werken te maken, waarin mijn fantasie de vrije loop neemt. Ik probeer dan mijn gedachten om te zetten naar tastbare en inspirerende ‘producten’.

Vanaf 2OO6 ben ik actief binnen ‘het Ar(t)senaal’, een groep enthousiaste mannen en vrouwen uit Sint-Oedenrode, die iedere dinsdag bezig is, individueel en samen, met het maken van beelden en andere kunstobjecten.

 

We ondersteunen elkaar bij het creatieve proces. We leren van elkaar en dit samenwerken geeft daarbij ook ontspanning.

Anja van den Hoogenhof schilderen

Mijn naam is Anja van den Hoogenhof - Goossens. Ik ben geboren en getogen in Schijndel.

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik gaan schilderen bij Adri Frigge. Daar leerde ik vooral goed te kijken naar de donkere en lichte partijen.

Na Adri ben ik gaan schilderen bij Maria Kemps. Ik werkte met acryl en leerde gebruik maken van kleuren, grote en kleine vlekken, waarbij de expressiviteit erin komt.

Met veel plezier werkte ik aan allerlei opdrachten maar portret en landschap waren altijd mijn favoriete opdrachten. Ook een mooi portret van dieren in allerlei fantasie kleuren waren opdrachten waar ik blij van word.

 

Op dit moment krijg ik les in portretschilderen bij Liseth Visser uit Veghel. Daar leer ik met olieverf een portret te schilderen op klassieke wijze. Eerst met een zwart witte onderschildering en daarna met kleur die we zelf mengen. Het is een hele uitdaging om de werkelijkheid goed te benaderen.

Van schilderen word ik blij en rustig, ik hoop dat de mensen die naar mijn werk komen kijken er ook van genieten.

29.jpg