Maximamaand: van 6 mei t/m 30 mei 2021

De eerstvolgende Expositie is van 3 juni 2021 t/m 27 juni 2021.

Exposities

Block_Left.png
Block_Right.png

Jeanne Van Kaathoven schildert figuratief en gebruikt levendige kleuren, haar schilderstukken zijn aansprekend en nodigen uit tot nadere verkenning. Opvallend is de grote verscheidenheid in haar werk, niet alleen qua onderwerp, maar ook qua stijl en techniek. Ze maakt portretten, landschappen, een straatbeeld, dieren en stillevens. Met gemak duikt ze in de stijl van een oude of jongere meester zoals Rembrandt, Van Gogh of Andy Warhol. Afwisselend gebruikt ze grove en verfijnde schildertechnieken.

 

In Creatief Rooi exposeert Jeanne schilderijen, geschilderd van zelfgemaakte foto’s van het Ommetje Rijsingen en omgeving!  Zij ziet dit gebied als haar achtertuin, prachtige natuur. De schilderijen zijn heel divers.

01_Kaathoven.png
Jeanne van Kaathoven
02_Meulendijks.png
Leny
Meulendijks - Wagemakers

"Ik woon en werk in Sint-Oedenrode. Ofschoon ik in mijn jeugdjaren altijd tekende, ben ik eerst op middelbare leeftijd gaan schilderen. Ik begon met een cursus bij een plaatselijke kunstenaar en volgde daarna een opleiding aan de Academie der Schone Kunsten in Arendonk (België). 

Mijn schilderijen zijn kleurrijk en verhalend. Inspiratie vind ik in mijn directe leefwereld, reizen, gedachten en emoties."

Anja Koldenhof - Timmers

Al fotograferend kwam Anja op het idee om natuur en cultuur met elkaar te verbinden.

Dit is het uitgangspunt van het werk van Anja, die in het dagelijks leven werkzaam is als zangpedagoge. Fotograferen doet ze écht hobby-matig. Door het vele reizen heeft ze inmiddels een groot scala aan materiaal waaruit haar collectie gekozen kan worden.

 

Al combinerend komt ze tot een 6-tal ‘eigentijdse drieluiken’, waarin de vormen uit de natuur en cultuur tot uiting komen.

03_Koldenhof.png
Mirjam Bindels

Mirjam maakt tassen van leer, van spijkerstof of van een combinatie van beide. Als materiaal gebruikt ze oude spijkerbroeken of leer dat afkomstig is van leren bankjes of leren kussens die worden weggedaan.

Elke tas is uniek. 

Mirjam laat zich inspireren door de materialen die ze toevallig in huis heeft.

Chris van de Laar - van Poppel

"Mijn naam is Chris van Poppel. Ik ben al jaren bezig met mozaïek, collages maken en ben nu ook al een tijdje bezig met het werken met epoxy. 

 

Regelmatig struin ik kringloopwinkels af op zoek naar leuke tafeltjes die ik weer een nieuw leven geef met resin art. Daarnaast maak ik tafels op maat met glasmozaïek. Zowel voor binnen als buiten.

 

Ook maak ik collage tafels. Deze zijn vooral leuk als bijzonder persoonlijk cadeau. 

05_Van Laar.png