Exposities

Block_Left.png
Block_Right.png

Exposanten in de maand mei 2022

Ik ben Hélène Stienen-Steenbakkers en ik kom uit Schijndel. De liefde voor schilderen is jaren geleden ontstaan bij het Pieter Breughel Kunstcentrum in Veghel, eerst door het maken van aquarellen.

 

Enige tijd later ontdekte ik het schilderen met acrylverf. Hierdoor was het mogelijk om groter en kleurrijker te gaan werken. Mijn voorkeur ging ook toen al uit naar het schilderen van mensen en figuren, wat uiteindelijk resulteerde in het maken van grote portretten.

 

Een aantal jaren geleden ben ik, naast acrylverf, met veel plezier gaan werken met olieverf. Daarnaast ben ik me gaan bekwamen in het maken van traditionele realistische portretten, laag op laag op paneel.

 

Ik heb hier echt mijn passie in gevonden!

Hélène Stienen  • schilderen 
afb. 15.jpg
afb. 17.jpg
Mabel Mulder  
• beelden en litho's

IIk ben opgeleid als docent tekenen/handvaardigheid en sinds het behalen van mijn diploma werkzaam op een VMBO als docent creatieve vakken en coach.

 

Daarnaast ben ik me beeldend blijven ontwikkelen. Naast het maken van beelden in steen, werk ik nu weer grafisch met het maken van beelden op steen. Steendruk, ook wel litho's genoemd.

 

Mijn beelden zijn veelal abstract, mijn litho's figuratief. De natuur is mijn inspiratiebron, vaak het kleine om me heen, waar ik me in kan verliezen. De kracht van vorm en kleur als basis. 

Rinske Gravelijn • werken met wol

Rinske is het boegbeeld van onze groep vrouwen die is samengebracht door wol in zijn meest natuurlijke vorm. We zijn heel divers in onze werken maar we zijn gelijk in onze liefde voor de natuur en de zorg voor het milieu.

 

We werken met wol in de breedste zin van het woord, we spinnen, vilten, verven, weven, breien, haken en ontdekken nog steeds nieuwe mogelijkheden. Enkele van ons maken 'uitstapjes' naar andere disciplines als ecoprinten van zowel stoffen als papier, allerlei handwerktechnieken en wat er verder voor creatieve ideeën ter tafel komen.

 

Voor nu willen wij laten zien hoe het idee van één van ons, een gevilte pot, vorm gekregen heeft bij de hele groep (van wol, tot gras en klei). Verder is onze persoonlijke diversiteit te zien in ons gezamenlijke wandkleed. Hopelijk inspiratie voor velen om met natuurlijke materialen aan de slag te gaan.

Deelnemers aan de groep van Rinske Gravelijn zijn: 

Rinske Gravelijn, Gry Solfjell, Maria van Schijndel, Trudy van den Tillaart, Will Claassen, Harriët van Heertum, Sylvia Frijns, Marianne Gevers, Jeanette Hermes, Guanta Mulders, Marga Bey, Leonne Peijnenburg, Ine van de Oetelaar, Paula Voermans

afb. 19.jpg
afb. 21.jpg

Het schilderen heb ik geleerd aan het Pieter Breughel Kunstcentrum in Veghel. In de beginjaren heb ik veel gewerkt met aquarel en pastel maar tegenwoordig gebruik ik graag acryl.

Mijn voorkeur voor onderwerpen en scenes richt zich tot dusverre voornamelijk op bloemen, dieren en zomerse, Italiaanse taferelen. Daarbij komt mijn voorkeur voor het gebruik van aardetinten en Toscaanse kleuren goed uit.

 

Daar kan ik aangename kleurencombinaties mee vormen waar ik dan helemaal in op kan gaan.

Hennie van Grinsven • schilderen