De expositie van oktober loopt van

dinsdag 5 oktober t/m zondag 31 oktober.

Exposities

Block_Left.png
Block_Right.png

Sinds 1994 houd ik mij intensief bezig met tekenen en schilderen. Het is begonnen met een cursus bij het voormalig Hertog Jan Centrum in Schijndel en na nog vele cursussen heb ik vanaf 2005 de Academie Arendonk gevolgd en in 2011 afgesloten.

Mijn inspiratiebron is voornamelijk de natuur, meestal realistisch geschilderd, alhoewel ik ook zijstappen niet schuw en af en toe figuratief of abstract ga. Ik heb al met veel materialen gewerkt, maar olieverf heeft wel mijn voorkeur.

De laatste jaren houd ik mij veel bezig met Zentangle, een repeterende tekenvorm met pen, wat leuke, verrassende effecten geeft. In oktober geef ik een workshop Zentangle bij Creatief Rooi

Lena Bakker - Strijbos
1-IMG_2468.JPG
schaatsers.jpg
Marijke Maas

Als kind al vond ik tekenen en schilderen het leukste vak op school. Ik was dan ook meteen op mijn plaats op de Kunstacademie in Rotterdam, die ik met veel plezier gevolgd heb.


Na mijn verhuizing naar Sint-Oedenrode in 1984 heb ik veel geleerd van de lessen van Maria Kemps.


Daarna heb ik de opleiding Tekenen en Schilderen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B) gevolgd en met diploma afgesloten.

 

De twee laatste jaren van deze opleiding volgde ik de Specialisatie Model- en Portretschilderen.
Mens en natuur zijn steeds weer mijn inspiratiebronnen.


Ik schilder graag realistisch met een impressionistische touch.

Emmy Schippers

Ik woon ruim 25 jaar in het kerkdorp Olland en ben getrouwd met Cees de Jong en samen hebben we 2 volwassen zoons en inmiddels 4 kleinkinderen.


Het werken met klei is mijn passie en grote uitlaatklep geworden naast mijn werk als maatschappelijk werker in speciaal onderwijs en bij Kentalis in St. Michielsgestel.


Ik bouw mijn beelden op uit lappen klei die uitgerold worden. De meestal figuratieve beelden zijn hol vanbinnen en ze krijgen kleur door verschillende kleisoorten met elkaar te mengen. Slechts af en toe gebruik ik glazuur.


Ik heb les gehad van Huub Biezemans bij het Pieter Bruegel centrum en later nog veel bijgeleerd bij Hanneke Vervoort. 

DSC_0451.jpg
Ellis Rijkers

De handtekening in mijn werk? 

Spontane portetten die het karakter van iemand laten zien.

 

Ik geniet van het menselijke contact tijdens het fotograferen en leg ook in mijn werk de focus op de mens achter het gezicht. Ogen zijn daarbij belangrijk, maar ook handen kunnen veel vertellen over iemands karakter en leven.

 

Handen gebruiken we om onze gevoelens te laten zien, contact te zoeken en de wereld te ontdekken.

Dat laat ik zien in mijn serie ‘HANDtekening’. 

Ik heb met enorm veel liefde en plezier mijn camera ter hand genomen om deze portretten te maken. 

Karin van Vlerken  

"Life is a great big canvas and you should throw all the paint on it you can."

Deze uitspraak van Danny Kaye spreekt me wel aan. Zeker sinds ik de techniek van acrylic pouring heb leren kennen. Ik houd van kleurige, organische vormen die zomaar lijken te ontstaan.

 

Een beker verdunde verf uitgieten en dan zien wat er gaat gebeuren. Spannend en tegelijk vol verwondering.

Kleuren, lijnen, vormen, cellen......

 

Creativiteit laat zich niet vangen in één materiaal. Sieraden maken is al jaren een geliefde bezigheid. Altijd op zoek naar mooie kralen, in de kralenwinkel maar ook in de kringloopwinkel.

Zo maak ik nieuwe combinaties in mijn eigen stijl.

En pas heb ik ontdekt hoe mooi materiaal bijenwas is. Door de warmte van mijn handen wordt het materiaal zacht en kneedbaar.

 

Zo wordt een gewone kaars een bijzondere, persoonlijke kaars met een decoratie van was in warme kleuren. De natuur met bloemen en bladeren vormen een oneindige inspiratie.

727b427f-f6c1-45cf-a174-ddea8dc2549f.JPG